top of page

Windsurfen

IMG_1065.JPG

Windsurfen

 Beginnerscursus

De beginnerscursus is geschikt voor alle beginnende windsurfers. We leren je de basis van het windsurfen en je hoeft hier dus geen watersport ervaring voor te hebben. Uiteraard is een zwemdiploma wel vereist!

De cursus duurt 1,5 uur. We zullen beginnen met instructies aan de kant, waarbij we ook de techniek zullen oefenen op een simulator. Vervolgens ga je met de instructeur het water op. De instructeur zal iedereen helpen het windsurfen onder de knie te krijgen en zodra we zien dat de basics goed gaan zal steeds een volgende uitdaging worden uitgelegd. Het doel is om aan het eind van de cursus zelfstandig heen en weer te kunnen windsurfen!

Aan een cursus kunnen maximaal 5 personen deelnemen. De minimum leeftijd om te windsurfen is 10 jaar oud. Wetsuits en waterschoentjes zijn bij de les inbegrepen. Het is handig om een kwartier van tevoren aanwezig te zijn zodat je deze alvast aan kan trekken. 

Vervolgcursus

Nadat je de Beginnerscursus hebt afgerond kan het natuurlijk zijn dat je nog beter wilt leren windsurfen. Dat snappen wij volledig! Daarom bieden wij ook een vervolgcursus aan op de eerste cursus. Tevens is deze cursus geschikt voor herintreders en mensen met al wat ervaring. Let op: de Beginnerscursus en vervolgcursus worden niet op gelijke tijdstippen aangeboden!

Bij de Vervolgcursus 2 gaan we je leren wat nodig is, zodat jij voldoende van windsurfen weet om zelfstandig het water op te kunnen. Denk hierbij aan  meer kennis van de wind en het water en meer focus op koers houden, overstag en gijpen. Wanneer je deze skills goed beheerst kan je naar een plek toe surfen en altijd weer terugkomen naar de plek waar je gestart bent.

Ook voor de Vervolgcursus geldt dat aan een cursus maximaal 5 personen kunnen deelnemen. De minimum leeftijd om te windsurfen is 10 jaar oud. Wetsuits en waterschoentjes zijn bij de les inbegrepen. Het is handig om een kwartier van tevoren aanwezig te zijn zodat je deze alvast aan kan trekken. 

Privé les 

Heb je al ervaring in het windsurfen en wil je graag je skills op het water verbeteren samen met een instructeur? Hiervoor bieden wij privé lessen aan.

Onder één op één begeleiding van de instructeur kan je twee uur lang oefenen en zal de instructeur jou helpen nieuwe vaardigheden onder de knie te krijgen.

 

Ook bij privé lessen zijn het gebruik van wetsuits en waterschoentjes inbegrepen, maar je bent altijd vrij om je eigen wetsuits mee te nemen als je deze toevallig hebt. Ook als je al je eigen windsurfmateriaal hebt, mag je deze gebruiken tijdens een privé les

 

Verhuur 

U kunt bij ons geen windsurfsetjes huren. Wij geven uitsluitend lessen.

 

Voor meer informatie kunt u altijd mailen naar info@supensurfoptexel.nl

bottom of page