top of page

Suppen

IMG_1454.JPG

Suppen op de Waddenzee

Heb je al eens gesupt of wil je het graag een keertje proberen? Dat kan bij ons!

 

Voordat je het water op mag geven wij uitleg over hoe je moet suppen en hoe om te gaan met de sup en de paddel. Daarnaast zullen wij wat vertellen over het gebied en hoe je om moet gaan met de zee. De uitleg wordt in groepsverband gegeven dus zorg dat je op tijd bent. Wanneer het niet warm genoeg is om in bikini of zwembroek te suppen worden bij het suppen wetsuits aangeboden. Ook hiervoor is het handig om van tevoren aanwezig te zijn, zodat de uitleg nog steeds op tijd kan starten.  

 

In het begin zal er een instructeur mee gaan om tips te geven. De rest van het uur zal de instructeur ook regelmatig vragen hoe het gaat. 

Je kunt bij ons suppen vanaf 10 jaar. Kinderen jonger dan 10 jaar mogen wel bij de ouders mee op de sup mits zij een zwemdiploma hebben. Toezicht valt dan onder de verantwoordelijkheid van de ouders.

 

Een zwemdiploma is verplicht voor iedereen die komt suppen. Dit is uiteraard vanwege de veiligheid.  

 

Voor meer informatie of vragen kunt u altijd mailen naar info@supensurfoptexel.nl

Suppen op de Waddenzee

Suppen bij Fort de Schans

 

In samenwerking met Natuurmonumenten hebben wij het in de zomer van 2022 mogelijk kunnen maken om door een historisch stukje Texel te suppen! Fort de Schans is rond 1574 aangelegd door Willem van Oranje, maar zelfs Napoleon heeft gebruik gemaakt van dit fort. Het Fort biedt de leukste paadjes door het water om doorheen te suppen, alsof Napoleon het zo voor ons bedacht heeft;) Het was een unieke belevenis voor jong en oud!

 

In de zomer van 2022 hebben we door het mooie Fort gesupt en het was een mooie ervaring. Bekijk hieronder de website van Natuurmonumenten voor meer informatie over Fort de Schans.

Vanwege het broedseizoen is het op dit moment niet mogelijk om te suppen bij Fort de Schans.

https://www.natuurmonumenten.nl/natuurgebieden/fort-de-schans

IMG_6476.HEIC
Suppen bij de Schans
bottom of page